Setmana de la mobilitat Sostenible i Segura 2014 a Terrassa

  • 29/09/2014

La ciutat de Terrassa ha celebrat un any més la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb la voluntat de sensibilitzar la ciutadania sobre l’impacte del transport en la qualitat de l’aire i la salut. Aquest any tenia per lema “Fem el carrer més nostre”.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la Tinenta d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Carme Laboria, va ser els encarregats de presentar el passat dilluns dia 22 de setembre en una roda de premsa els actes a desenvolupats durant aquesta setmana.

Durant aquesta presentació es va fer un balanç de mobilitat a Terrassa des de l’aprovació de l’antic Pla de mobilitat urbana de 2003. En els darrers 10 anys s’ha aconseguit un canvi de l’ús dels mitjans de transport que afavoreix progressivament els desplaçaments a peu o en bicicleta i l’ús del transport públic.

En l’acte es va explicar l’actual redacció del Pla de Mobilitat 2015-2020 i es va destacar l’important procés de participació ciutadana associat per tal d’implicar als ciutadans.

Entre els actes desenvolupats durant aquesta setmana destaca la iniciativa impulsada en cinc instituts de la ciutat (Terrassa, Aymerigues, Egara, Can Jofresa i Santa Eulàlia) on es van sortejar premis entre els estudiants de secundària que van utilitzar la bicicleta com a mínim 3 dies i la tradicional pedalada contra el canvi climàtic celebrada el passat diumenge dia 28 al matí.

D’altra banda, s’ha aprofitat la celebració de la setmana de la mobilitat per estimular l’ús de la targeta T-12, el títol integrat per a menors de 14 anys amb una quota única de 35 euros. En aquests moments a Terrassa hi ha 5 mil targetes actives, el que suposa el 20% dels nenes entre 4 i 14 anys.

Els comentaris estan tancats.