Salutació de l’alcalde i el regidor de mobilitat

MOU-TE PER TERRASSA!

Participa en el disseny del model de mobilitat de la nostra ciutat per al segle XXI

Des d’aquest nou espai web us proposem fer un camí conjunt per definir quin model de mobilitat volem tenir a la nostra ciutat en el futur.

En els propers anys haurem de ser més sensibles als factors socials, econòmics i mediambientals que afecten la mobilitat a les ciutats: l’encariment dels combustibles i, conseqüentment, del transport privat; els danys al medi ambient, com la pèrdua de qualitat de l’aire i l’increment de malalties respiratòries; el sedentarisme i els problemes de salut que provoca derivats del sobrepès…

Des de l’Ajuntament, ja fa anys que apostem per un model basat en la mobilitat sostenible, prioritzant el transport públic i els hàbits de mobilitat saludables. Els carrils bici que progressivament hem anat implantant a diverses vies de la ciutat o la promoció dels itineraris a peu entre els infants i els joves per anar a les escoles i als instituts en són un bon exemple. Però, malgrat tot, encara hi ha aspectes en els que ens cal avançar més per assolir una ciutat més amable, còmoda i saludable per a totes i tots. Una ciutat on la qualitat de vida també es vegi reflectida en la manera de desplaçar-nos d’un indret a l’altre. Com a exemple, 4 de cada 10 desplaçaments dins de la ciutat es fan en cotxe.

Pensem que aquest és un model de mobilitat desfasat i impropi d’una ciutat del segle XXI; la quarta ciutat de Catalunya. És per això que ens hem proposat la fita de l’any 2020 per aconseguir transformar aquest model i fer-ho amb el consens de tota la societat. Ara necessitem molt especialment la vostra col·laboració, perquè ens aporteu els vostres punts de vista i les vostres idees. *

Volem una ciutat on la gent es desplaci majoritàriament a peu, en bici o en bus per anar cada dia a treballar, estudiar o a comprar; una ciutat amb aire net i més silenciosa; una ciutat inclusiva i accessible; una ciutat on els nens puguin desplaçar-se sols amb tota seguretat.

En definitiva, volem recuperar la ciutat: un  espai urbà menys sorollós i amb l’aire més net. Una ciutat inclusiva i accessible per a tothom, des dels més petits fins als més grans. Una ciutat millor per a totes i tots.

És moment d’imaginar la ciutat que volem en el futur. És l’hora d’opinar: mou-te per Terrassa!

Jordi Ballart i Pastor
Alcalde de Terrassa

Marc Armengol i Puig
Tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat

 


*Us demanem que ompliu les enquestes online que trobareu en aquest web. També podreu participar en un taller participatiu previst per al juny , que anunciarem també a través d’aquest web, i disposareu d’un espai per fer propostes, suggeriments o comentaris. A través d’aquest web compartirem amb vosaltres com evoluciona la revisió del Pla de Mobilitat.  Volem que sigui la porta d’entrada a la participació de tothom.

Només amb un Pla de Mobilitat, amb ampli consens ciutadà, serà possible avançar ràpidament cap als objectius que ens marquem per al 2020.

Els comentaris estan tancats.